Небезпека – Чай з цвіллю!

У чому криється небезпека чаю з цвіллю

Багато людей знають про користь чаю. Але іноді, він може завдати не тільки шкоду, але і навіть стати небезпечним для здоров’я. Чай з цвіллю може викликати появу ряду неприємних симптомів.

Небезпеку становлять зіпсовані чайне листя. При одноразовому вживанні такого напою людина може відчути легке нездужання. З’являється головний біль, нудота, можлива блювота. Якщо випити зіпсований чай кілька разів, це може привести до серйозних порушень в роботі деяких внутрішніх органов.Плесень на чаї може з’явитися через неправильні умови зберігання чайного листя. До найбільш частих причин такого явища відносять високу температуру зберігання і підвищену вологість повітря в приміщенні. Цвілеві грибки здатні зберігатися на чайному листі довгий час. Навіть термічна обробка не здатна повністю очистити чай від грибкових спор. Тому якість напою особливо важливо для збереження здоров’я людей. У Китаї вирощують спеціальні елітні сорти, які найбільше здатні дивуватися пліснявими грибами. Саме такий чай користується великою популярністю. Але, вживаючи його, слід пам’ятати, що будь-який продукт, уражений грибком, здатний завдати шкоди організму. Тому потрібно бути обережними і не зловживати такими продуктами.

Що робити, якщо випив чай ??з цвіллю?

Чай з цвіллю можна розглядати в різних аспектах. Одні люди вважають його небезпечним для здоров’я. Інші ж навпаки вибирають дорогі сорти, на яких присутні цвілеві гриби. Так чи можна пити такий чай?

Спори грибків можуть з’явитися на будь-якому продукті. Чай не рахується винятком, особливо якщо він зберігався у вологому приміщенні. Чайне листя при неправильному зберіганні можуть бути схильні до утворення на них спор цвілевих грибів. Однак деякі сорти відносять до елітних продуктів, які вживають достатньо редко.К найбільш відомим елітних сортів можна віднести улун і пуер з цвіллю. Хороший чорний чай повинен зберігатися при певних умовах. Температура зберігання не повинна перевищувати 30 градусів, в приміщенні повинно бути максимально сухо. При недотриманні цих правил чайний лист може покриватися невеликим шаром цвілі.

Так відбувається і з пуером. Але викидати його не потрібно. Цей елітний продукт можна порівняти з сиром з цвіллю. Його вживають нечасто і в малих кількостях. Тому ніякої шкоди здоров’ю він не приносить.

Іноді на чаї зустрічається і жовта цвіль. Це залежить від виду чайного листа. Найчастіше грибок жовтого кольору може з’являтися на хороших сортах чорного чаю. Вирощують такі чайне листя в Китаї, під палючим сонцем.

Практично в кожній китайській чайній можна спробувати елітні сорти улюбленого напою. Великою популярністю користуються зелений і червоний чай. Саме чайне листя даних видів, не рахуючи звичайного чорного чаю, найбільше схильні до появи грибка. Вартість листя досить висока, тому їх вживають рідко. Отже, грибок, наявний на чайних листочках, абсолютно не шкодить здоров’ю людини. Але якщо такий чай пити постійно, то слід очікувати певної реакції по боку кишкового тракту. У людини можуть розвинутися симптоми інтоксикації або розлади шлунка.

Таким чином, чай з цвіллю може завдати шкоди організму тільки при тривалому його вживанні. Гурмани ж вважають за краще вживати даний продукт у вигляді елітного ласощі. А в малих кількостях цвіль практично ніяк не впливає на нормальне функціонування організму.