Які каструлі краще купити для домашньої кухні: як вибрати з урахуванням матеріалу, виду вручений поверхні і інших критеріїв, відгуки

Немає незначних деталей при виборі такої, здавалося б, буденному кухонного начиння, як каструля. Важливо все: матеріал, з якого вона виготовлена, форма, обсяг, дизайн і цільове призначення. Не можна применшувати значення будь-якого з параметрів, адже упущена «дрібниця» згодом позначиться як на терміні та якість експлуатації самої каструлі, так і на якості їжі, приготовленої в ній.

Каструля – головна кухонне начиння для приготування їжі

Каструля – кухонне начиння, що припускає приготування їжі за допомогою варіння, тушкування, томління і іноді навіть смаження на відкритому вогні або в духовці. Без каструлі, мабуть, не зможе обійтися жодна господиня.

В даний час на ринку є достатньо різноманітністю каструль, відмінних за формою, обсягом, матеріалом виготовлення, можливості використання на різних видах варильні поверхні і т. Д.

Матеріал виготовлення

Перше, що слід врахувати при виборі каструлі – це матеріал, з якого вона виготовлена.

Алюміній без прикрас

Алюмінієві каструлі – найдешевші і, в порівнянні з іншими, дуже легкі. Крім цього, алюміній є відмінним провідником теплової енергії, що сприяє швидкому нагріву і, як наслідок, їжа готується швидше і не пригорає.

До недоліків відносяться:

  • м’якість – алюмінієвий посуд дуже легко деформується;
  • висока теплопровідність – алюміній добре проводить тепло, але не тримає його;
  • висока хімічна активність – в такій каструлі не можна готувати продукти, до складу яких входять будь-які кислоти. Це призведе до руйнування захисного шару і утворення накипу, потемніння поверхні. Строго не рекомендується зберігання в каструлі готової їжі.

У аюмініевих каструлях їжа швидко остигає

Таблиця: рейтинг алюмінієвих каструль з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля Scovo МТ-074 1,5 л Алюмінієва каструля з кришкою. Припустимо мити за допомогою пральної машини. 199 р.
Каструля Калитва Класика 3,5 л Каструля з алюмінію з кришкою. Одношарове дно. 276 р.
Каструля Scovo МТ-085 10 л Виготовлена ??з алюмінію. Діаметр дна 24,5 см. Можна мити в посудомийній машині. 479р.

Каструля алюмінієва «Калитва» ПЕРЕВАГИ: зручна, є безліч обсягів, легко миється, недорога НЕДОЛІКИ: не знайшла за 2,5 року. Каструльок «Калитва» включаючи останню куплену, зараз вже 4. Вони зручно складаються одна в іншу, потім я їх підвішують на гачок. Кришки ж зберігаю в шафі.

oksana0407

http://otzovik.com/review_489721.html

Шик в мідному виконанні

На відміну від алюмінію мідь проводить тепло в 2 рази краще. Саме з цієї причини багато рестораторів і професійні шеф-кухаря воліють мідний посуд, в тому числі каструлі. Тепло розподіляється швидко і рівномірно, а їжа набуває неймовірний смак, зберігаючи при цьому всі корисні властивості за рахунок скорочення часу теплової обробки. Безсумнівним плюсом є також антибактеріальну дію міді. Їжа, приготована за допомогою мідного посуду, знезаражується завдяки здатності міді боротися з грибками і бактеріями. Ці каструлі вишукані і, безсумнівно, стануть родзинкою будь-якої кухні.

Але і у мідного посуду є свої мінуси:

  • дорожнеча;
  • особливості догляду: ні в якому разі не можна зберігати у вологому середовищі;
  • хімічна активність міді: вона дуже агресивна до аскорбінової кислоти, що міститься в багатьох фруктах і ягодах. Приготування і зберігання останніх в мідній каструлі призведе до втрати вітамінів, зменшивши тим самим харчову цінність страви.

Ресторатори вважають за краще використовувати саме мідний посуд

Таблиця: рейтинг мідних каструль з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля з міді з кришкою 24 см Виготовлена ??з натуральної міді з домішкою цинку. Внутрішнє покриття виконано з олова. 15221 р.
Каструля мідна без кришки RisoliCountry 20 см, 01096RM / 20SG Італійський бренд – кращий у виробництві литий посуду з міді. 16035 р.
Каструля KitchenAid KC2P60LCCP 5,68 л Мідна каструля зі скляною кришкою. Багатошарове дно. Підходить для індукційних плит, а також для запікання в духовій шафі. 18991 р.

Мідний посуд без внутрішнього покриття небезпечна для життя. Всередині обов’язково лудять оловом харчовим. Посуд дійсно крута і дорога. Я мідної посудом користуюся більше 10 років. Чим товщі стінки у каструлі, тим смачніше супи! І кришками ніколи не користуюся! Не можна використовувати ножі та виделки, так як можна подряпати внутрішньо покриття. Чиститься мідь дуже легко, та й не так часто я це робила.

ammaya

https://www.babyblog.ru/community/post/cookingbook/1739197#comm_start

міцний чавун

Добре зарекомендував себе чавун. Непривабливий зовні він таїть в собі масу достоїнств:

  • така каструля універсальна і підходить для всіх способів приготування їжі;
  • чавун стійкий до механічних пошкоджень, а особливості його поверхні захищають їжу від пригорання;
  • метал відмінно тримає тепло;
  • абсолютно безпечний для здоров’я.

До недоліків можна віднести:

  • вага – така каструля буде дуже важкою;
  • складність очищення – миється вона виключно вручну. Після миття каструлю необхідно ретельно витирати або прожарювати щоб уникнути утворення на ній іржі;
  • висока вартість.

Чавунні каструлі підходять для приготування їжі будь-яким способом

Все геніальне просто: емальована каструля зі сплаву металів

Поряд з чавунною господинями цінується також посуд зі сталі і сплавів металів. щоб спростити догляд за такою начинням, виключити корозію і підвищити експлуатаційні показники, а також поліпшити її зовнішні характеристики, виробники покривають її емаллю.

Коротко про головне:

  • універсальність. Найвимогливіша господиня зможе підібрати каструлю з урахуванням інтер’єрних особливостей її кухні;
  • вага. Емальовані каструлі, крім чавунних, досить легкі;
  • легкість експлуатації та догляду. Не вимагають особливого догляду і сумісні з більшістю видів варильних панелей.

До недоліків такого посуду відноситься крихкість покриття. Це залежить від способу його нанесення. При виборі необхідно звернути увагу на наявність або відсутність темних точок – місць установки кріплень на корпусі посуду із зовнішнього боку. Якщо вони відсутні, покриття наносилося методом напилення і характеризується меншою довговічністю і схильністю до швидкого зносу. Наявність точок говорить про погружном методі нанесення покриття. Така каструля буде трохи дорожче, але емаль прослужить набагато довше.

Емальовану каструлю можна використовувати на вручений поверхні будь-якого типу

Таблиця: рейтинг емальованих каструль з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля СтальЕмаль 1RB201M 3 л Сталева емальована каструля зі сталевою кришкою. Підходить для індукційних варильних поверхонь. Допускається мити в посудомийній машині. 454 р.
Каструля Лисьвенський завод емальованого посуду С-1620 / 4Рб 7 л Емальована каструля зі сталі. У комплекті сталева кришка. Підходить для індукційних плит. Діаметр дна 22 см. 592 р.
Каструля СтальЕмаль 1RA161S 1,5 л Сталева каструля з емальованим покриттям і скляною кришкою. Одношарове дно. Чи можна застосувати до індукційних варильних панелей. 727 р.

Каструля емальована Vitross Коли я вперше побачила цю каструлю, то закохалася в неї з першого погляду. Мені сподобався малюнок на поверхні – такий ніжний. Вона відмінна прикрасила мою кухню. Зроблена вона з якісної сталі, причому не з тонкойслойной, а більше 1 мм, тому на ній не залишається вм’ятин. Ручки металеві дуже зручні. Сам метал захищений емалевим покриттям. Їжа в ній залишається гарячою дуже довгий час. Кришка зі скла з металевим обідком і паровідводом. Готувати в ній просто суцільне задоволення. Нічого не збігає, зберігає свої смакові якості і консистенцію.

galchonok37

http://otzovik.com/review_362955.html

Захист від пригорання: тефлонове покриття

Тефлон – різновид антипригарного покриття, широко застосовувана при виготовленні посуду. Такі каструлі мають ряд переваг:

  • висока термостійкість і захист від пригорання – дозволяють готувати без використання жирів;
  • швидке нагрівання;
  • невелика вага;
  • відсутність необхідності особливого догляду, легкість миття.

Недоліками каструль з тефлоновим покриттям є:

  • дорожнеча. Якісна тефлоновая каструля коштує дорожче чавунної;
  • нестійкість полімеру до механічного впливу. Його легко пошкодити ножем або металевою лопаткою;
  • токсичність при високій температурі. Посуд з тефлоновим покриттям не можна використовувати для запікання в духовій шафі, т. К. При нагріванні понад 260 ° C покриття виділяє шкідливі речовини.

При використанні каструль з тефлоновим покриттям потрібно використовувати пластикові або дерев’яні прилади

Таблиця: рейтинг каструль з тефлоновим покриттям з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля Flonal Palladium Ecolux PE5223 6 л Алюмінієва каструля з тефлоновим покриттям і зі скляною кришкою. Товщина дна 4 мм. Дозволено мити в посудомийній машині. 1529 р.
Каструля Ecoramic 26 см (рожева) з титановим антипригарним покриттям з кришкою Обсяг 6 л.Ізготовлена ??за унікальною технологією виробництва покриття. Не несе шкоди здоров’ю. Безпечна для навколишнього середовища. 3000 р.
Лита каструля 28см (5 л) з кришкою Risoli LE PIGNATTE 00097PIN / 28P Легка, невибаглива в догляді. З високими експлуатаційними характеристиками. З тефлоновим покриттям. 10450 р.

Чаша для мультиварки DuPont з антипригарним покриттям тефлон ПЕРЕВАГИ: поки нова – відмінно справляється зі своїми функціями, в тому числі утворює на стравах при смаженні апетитну кірочку, при цьому зберігаючи соковитість продукту НЕДОЛІКИ: недовговічна, покриття швидко псується, може деформуватися з невідомої причини

Я Олена

http://otzovik.com/review_1119279.html

Блиск нержавіючої сталі

Дуже поширені каструлі з нержавіючої або медичної сталі, що мають, мабуть, всього один істотний недолік: високу вартість.

Але вони мають масу переваг:

  • мають високу міцність і абсолютно безпечні для здоров’я;
  • застосовні до будь-якої варильної поверхні;
  • рівномірно нагріваються і передбачають тривале зберігання в них готової їжі;
  • не вимагають особливого догляду;
  • мають багатий асортимент і підходять до будь-якого дизайну кухні.

У каструлях з нержавіючої сталі можна зберігати приготовлену їжу

Таблиця: рейтинг каструль з нержавіючої сталі з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля MAYER BOCH 80043 1 л Каструля з нержавіючої сталі зі скляною кришкою і багатошаровим дном. Передбачає застосування на індукційних панелях. Можливе застосування посудомийної машини 635 р.
Каструля MAYER BOCH 26688 6,8 л Нержавіюча сталь. У комплекті скляна кришка. Багатошарове дно. Підходить для індукційних плит. Можна мити в посудомийній машині. 1015 р.
Каструля Амет 1c2512 30 л Матеріал: нержавіюча сталь. Сталева кришка. Товщина дна 2 мм. Діаметр дна 37 см. Можна мити в посудомийній машині. 4125 р.

Каструля з нержавіючої сталі Kaiserhoff ПЕРЕВАГИ: За кілька років постійної експлуатації виглядає як нова. НЕДОЛІКИ: Матова частина скла кришки вимагає особливо ретельного миття, шорстка і жир прилипає.

Анна-Валентина

https://otzovik.com/review_3144600.html

витонченість скла

Стильно виглядають каструлі з вогнетривкого скла. Крім витонченого виду скло володіє і іншими достоїнствами:

  • екологічність. Допускається тривале зберігання в ній готової їжі;
  • універсальність. Для цієї каструлі підійде будь-який спосіб приготування їжі аж до запікання в духовій шафі і використання в мікрохвильовій печі.

Якщо говорити про мінуси, то скло нестійкий до механічних впливів: його дуже легко розбити, а також вона не переносить різких перепадів температур. Використання такої каструлі підходить не для всіх варильні поверхні.

Каструлі зі скла відрізняються крихкістю

Таблиця: рейтинг каструль зі скла з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля Loraine 26268 1.5 літра, зі скляною кришкою Форма каструлі кругла з двома ручками по краях. Посуд з термостійкого скла буде відмінним вибором для всіх любителів страв, приготованих в духовці та мікрохвильовій печі. Підходить для миття в посудомийній машині. 399 р.
Каструля скляна з кришкою середня 24 * 21 * 7 см 1,5 л Studio BergHoff 1100020 Універсальна багатофункціональна каструля з боросилікатного скла. 1230 р.
Каструля BergHOFF «Studio» з кришкою, 1,3 л Матеріал: скло, з кришкою, з ручками. 2600 р.

Каструля скляна Pyrex Essentials ПЕРЕВАГИ: якісний посуд, за нормальною ціною, можна гасити, запікати, випікати НЕДОЛІКИ: важкувата за рахунок товстих стінок, треба знати особливі правила експлуатації Молодий або досвідченої господині такий посуд буде дуже необхідною.

Скакалка

http://otzovik.com/review_4849350.html

Невитіюватість вогнетривкої кераміки

Поряд зі скляними цінуються каструлі з вогнетривкої кераміки: вони натуральні і екологічні. За своїми якостями керамічні каструлі схожі зі скляними:

  • безпечні для здоров’я і підходять для зберігання в них готової їжі;
  • добре тримають тепло;
  • допускають запікання в духовій шафі;
  • виключають пригорання їжі;
  • невибагливі в догляді.

До недоліків відноситься нестійкість до механічних пошкоджень і різких перепадів температур. Знос покриття-глазурі може спричинити за собою пригорання їжі.

У керамічних каструлях їжа не пригорає

Таблиця: рейтинг керамічних каструль з оцінкою 5/5 за даними сервісу «Яндекс.Маркет»

Модель характеристика Ціна
Каструля Ломоносовська Кераміка Вогник 2 л з керамічної кришкою Вогнетривка кераміка. Діаметр дна 15 см. Можна мити в посудомийній машині. Можна використовувати в духовці. 944 р.
Каструля Hans Gretchen BAUM ORANGE 2,1л (22см) Виготовлена ??з екологічно чистої жароміцної кераміки. Керамічна кришка каструлі оснащена отвором для випускання пари. Каструля рівномірно нагріває блюдо, довго зберігаючи тепло. Тисяча сімсот п’ятьдесят дев’ять р.
Каструля Appolia TerreFlamme 3,1 л Матеріал: вогнетривка кераміка. Керамічна кришка. Можна мити в посудомийній машині. Можна використовувати в духовці. 8552 р.

Термостійка керамічна каструля Sacher ПЕРЕВАГИ: Смачна домашня їжа завжди в наявності. НЕДОЛІКИ: Ціна. Каструлі досить важкі, не знаю це плюс чи мінус. У кришці каструлі є отвір для виходу пари і можна не боятися, що вода «втече» з неї. Всі страви виходять смачними і ароматними і до того ж в такому посуді збережені вітаміни і амінокислоти. Я дуже задоволена, не дивлячись на ціну.

Mimoza1957

http://otzovik.com/review_821858.html

Інші не менш важливі характеристики

Всі перераховані вище матеріали виготовлення по-своєму гарні і кожен має свої недоліки, але це не єдино важлива деталь, яку слід врахувати при виборі каструлі. Необхідно передбачити всілякі труднощі і незручності, які можуть виникнути при експлуатації бажаною обновки.

Враховуємо варильну поверхню

Варильні поверхні підрозділяються на газові та електричні. Останні, в свою чергу, розрізняються матеріалами виготовлення і відмінними нагрівальними елементами. Тому дуже важливо враховувати, на якій вручений поверхні каструля буде експлуатуватися.

Газова варильна поверхня передбачає використання будь-якого виду каструль, за винятком скла: скляний посуд не можна ставити на відкритий вогонь. Рішенням в такій ситуації може стати придбання спеціального розсікача. З обережністю також на газовій поверхні потрібно використовувати керамічний посуд. Щоб уникнути пошкодження такої каструлі внаслідок різкого перепаду температури і для рівномірного розподілу тепла необхідно починати готувати на маленькому вогні.

На газовій плиті можна використовувати каструлю будь-якого виду, крім скляної

При наявності електричної варильної поверхні необхідно враховувати матеріал виготовлення покриття поверхні і особливість роботи нагрівального елементу:

  • емалеве і алюмінієве покриття вручений поверхні з нержавіючої сталі з металевими млинцями-нагрівачами передбачають використання будь-якого виду каструль з єдиним обмеженням: скляний і керамічний посуд не можна ставити на розпечені конфорки через непереносимість перепадів температур;
  • стеклокерамические поверхні з рапідних, галогеновими і конфорками Hi-Lite мають підвищену крихкістю і не допускають використання будь-яких каструль з шорсткою поверхнею. Ідеальним рішенням в такому випадку стане екологічна посуд зі скла і кераміки, а також тефлону, нержавіючої сталі і всі види емальованих каструль.

Принцип роботи індукційних варильних поверхонь в корені відрізняється від перерахованих вище видів панелей і вимагає наявності у посуду особливих феромагнітних властивостей. Найкраще підійдуть каструлі, виготовлені з нержавіючої сталі і сплавів чавуну. Існує також мідна, керамічна, алюмінієва і емальований посуд, до складу якої додають особливі метали, які надають каструлях необхідні властивості. Таку начиння маркують спеціальним знаком у вигляді спіралі, що говорить про придатність її для використання на індукційних варильних поверхнях.

Каструля з нержавіючої сталі підходить для всіх видів електричних варильних поверхонь

Форма і особливості дна

Форма каструлі має практичну цінність. Досвід багатьох поколінь показав, що кругла і циліндрична форми найбільше підходить для готування всіляких страв:

  • легше перемішувати блюдо при готуванні;
  • тепло розподіляється рівномірно;
  • круглу каструлю легше мити.

Але зустрічаються також овальні і навіть квадратні каструлі, в залежності від цільового призначення і дизайнерської задумки виробника. Так, посуд квадратної форми компактна з точки зору розміщення на полицях холодильника або зберігання в кухонній шафі. А овальні каструлі-жаровні ідеальні для приготування птиці цілком.

Фотогалерея: різноманітність форм каструль


Каструля традиційної циліндричної форми підходить для приготування майже будь-якої страви

Прямокутна каструля відрізняється вишуканим дизайном

Каструля квадратної форми підійде для кухні в стилі хай-тек

Каструля-жаровня овальної форми підійде для приготування птиці

При виборі каструлі важливо врахувати особливості її дна. Мало вивчити його на предмет нерівностей: каструля повинна стійко розташовуватися на поверхні варильної панелі, ні в якому разі не ковзати і не хитатися. Слід врахувати і товщину дна. Товсте дно дає каструлі ряд переваг:

  • їжа готується швидше за рахунок рівномірного нагрівання і не пригорає;
  • тепло довго зберігається, що сприяє доведенню страви до готовності після зняття каструлі з конфорки;
  • каструля з товстим дном допускає приготування їжі без додавання жирів і, при необхідності, без води.

Обсяг

Слід врахувати, що обсяг каструлі буде залежати від її цільового призначення. Що стосується домашньої кухні, дуже зручно мати під рукою кілька каструль різних розмірів:

  • великі каструлі об’ємом 5 л і вище зручні для приготування різних солінь, для варіння компотів і холодцю, а також для приготування виробів з тіста, що вимагають великого співвідношення води;
  • каструля об’ємом 3 л вважається універсальною. У ній зручно варити супи, м’ясо, гарніри, компоти;
  • середня каструля об’ємом від 1 л до 3 л відмінно підійде для приготування невеликих порцій. Зручна вона буде для варіння овочів, гарнірів, яєць, сосисок;
  • найменша каструля об’ємом до 1 л підійде для приготування соусу, каші для малюка на 1-2 порції або для кип’ятіння молока.

Але, звичайно, все дуже індивідуально. Багато в чому обсяг каструлі буде залежати від кількості членів сім’ї та від способу приготування тих чи інших страв.

Конструкція кришки, ручок

Щоб уникнути травм слід приділити особливу увагу конструктивним особливостям ручок і кришки. Слід віддати перевагу каструлі, ручки якої будуть не приварені, а надійно і щільно прикріплені до корпусу заклепками, що виключить можливість випадкового відривання.

Фотогалерея: кріплення ручок


Заклепувальних кріплення ручок вважається найнадійнішим

Різьбове кріплення ручок можна розглянути як альтернативу заклепками

Приварені ручки – не найнадійніше рішення

Тримачі на ручках каструлі і кришки повинні бути з термостійкими вставками. Якщо ж передбачається використання каструлі в духовій шафі, то відмінним рішенням будуть металеві ручки, виконані з різних видів металу: вони також не нагріються і не розплавляться під дією високих температур. Існують також каструлі зі знімною ручкою.

Крім термостійкої вставки на ручці, обов’язкова умова при виборі кришки – щільне її прилягання до каструлі. Наявність маленького отвору в кришці захистить від перекипання рідини. Прозора скляна кришка спростить здійснення контролю за тим, що відбувається в каструлі процесом готування. Висока кришка практичніше при кипінні.

Захисне отвір на кришці дозволить уникнути перекипання рідини

Декоративні елементи, з точки зору стійкості і миття

Декоративні елементи на каструлі не несуть ніякого смислового навантаження і не уявляють практичної цінності, але, безсумнівно, додають вишуканості і спрощують задачу вибору каструлі виходячи з дизайнерського рішення кухні. Так, фігурна різьба по корпусу або об’ємні різьблені ручки додадуть шарму, посуд буде виглядати святково і нарядно. Але це ускладнить догляд за каструлею, буде потрібна додаткова ручна чистка, оскільки простого миття буде недостатньо.

З цієї точки зору, ідеальним прикрасою є візерунки на емальованих каструлях. Після нанесення декоративного елемента каструля піддається додатковому випалу, що робить прикрасу стійким до механічних пошкоджень і миття.

Фотогалерея: елементи декору на каструлях


Фігурне дно каструлі з емалевим покриттям вимагає ретельного очищення після кожного використання

Фігурні ручки каструлі і кришки додадуть вишуканість інтер’єру кухні

Фігурна різьблення на корпусі керамічної каструлі може вплинути на довговічність покриття

Емальована каструля з принтом проста в догляді

Увага на бренд

Підробки заполонили сучасний світ. І, звичайно, це явище не обійшло стороною виробництво посуду. А адже посуд, зокрема каструлі, найтіснішим чином контактує з продуктами, які людина вживає в їжу. Хто знає, якою ціною може обійтися людині цей контакт, якщо начиння виконана неналежним чином або виготовлена ??з неякісних матеріалів. І хто може дати гарантію якості та відповідності нормам, що не зарекомендували себе часом перевірені виробники:

  • концерн Kukrama є найкращим вітчизняним виробником алюмінієвих каструль з досвідом виробництва більше 65 років;
  • бельгійський виробник BergHOFF і німецький Gipfel більше 20 років виготовляють безпечні і надійні каструлі з чавуну;
  • чеська бренд Tescoma, британський TalleR, а також легендарний німецький бренд Rondell створюють кращі в світі каструлі з нержавіючої сталі, рекомендовані національної гільдією шеф-кухарів;
  • німецький бренд Bekker і, як не дивно, китайський бренд Regent профілюються на каструлях для індукційних плит;
  • німецький виробник MayerBoch – лідер по створенню кращих емальованих каструль з вишуканим дизайном;
  • південнокорейський бренд Frybest – відомий виробник каструль з вогнетривкої кераміки;
  • відомий французький бренд Tefal – безсумнівний лідер по виготовленню каструль з тефлоновим покриттям.

Перераховані вище бренди, мабуть, найвідоміші, але, звичайно, не єдині. Право вибору і величезний асортимент виробників дозволить придбати якісну каструлю виходячи з матеріальних можливостей і смакових пристрастей кожного споживача.

Відео: контрольна закупівля каструль різних виробників

інші рекомендації

Незалежно від того, який виробник виявиться краще, при виборі каструлю необхідно уважно вивчити на наявність механічних пошкоджень. Посуд зі сколами і тріщинами застосовувати за призначенням суворо заборонено. Слід також врахувати, що термін експлуатації каструлі прямо залежить від кількості шарів захисного покриття, нанесених на її поверхню. Переважно зупинити вибір на посуді, стінки і дно якої будуть товщі.

Збираємо набір для кухні: які каструлі необхідні

Набір каструль на домашню кухню необхідно вибирати виходячи з чисельного складу сім’ї, а також відштовхуючись від основних способів приготування їжі. Готові набори посуду не завжди відповідають потребам сім’ї та великий ризик придбати каструлю, в якій немає ніякої необхідності. Збираючи набір для домашньої кухні важливо відштовхуватися від потреби в тій чи іншій каструлі, щоб уникнути придбання непотрібної начиння:

  • мінімальним базовим набором каструль, достатнім для приготування основних страв вважаються середня каструля об’ємом 3 л і маленька до 1 л;
  • зручно мати кілька середніх каструль на той випадок, коли готується одночасно перша страва і гарнір;
  • орієнтуючись на особливості кухні і з огляду на улюблені способи приготування їжі, можуть стати в нагоді толстостенная каструля для гасіння і каструля з тефлоновим покриттям для приготування нежирної їжі;
  • за умови, що сім’я велика і є потреба готувати багато їжі, дуже до речі буде каструля від 5 л.

Кількість каструль і їх види безпосередньо залежать від:

  • кількості страв, що готуються одночасно;
  • режиму і способу харчування;
  • смакових переваг;
  • регулярності готування в цілому.

Купівля каструлі для домашньої кухні – справа відповідальна. Адже від вибору, здавалося б, настільки незначною начиння будуть залежати смак і харчова цінність приготованих в цьому посуді страв. Що, в свою чергу, позначиться на здоров’ї і загальному стані і самопочутті. Тому необхідно уважно вивчити параметри, що впливають на якість бажаною обновки, зважити всі плюси і мінуси обраної моделі, щоб не потрапити в халепу. Адже здоров’я – цінність, втративши яку не купиш ні за які гроші.